Снимка: Булфото, архивЦветана Пиронкова победи германката Андреа Петкович с 6:3, 6:3 в

...
Снимка: Булфото, архивЦветана Пиронкова победи германката Андреа Петкович с 6:3, 6:3 в
Коментари Харесай

Цвети Пиронкова тръгна с победа над германка на Ролан Гарос

Снимка: Булфото, списък

Цветана Пиронкова победи германката Андреа Петкович с 6:3, 6:3 в мач от първия кръг на " Ролан Гарос " в Париж, написа Sportal.bg.

ПЪРВИ СЕТ

Две неточности от форхенд на Петкович донесоха ранен двоен брейк-бол за Пиронкова, която съумя да го материализира мигновено с доста бездънен бекхенд-уинър по диагонала - 1:0. Германката продължи да бърка ударите си с предната страна на ракетата и пробивът бе вкоренен без особени проблеми, като Цвети записа и първия си ас. Трудностите на 96-ата в света не спираха и съпротивата й към този миг беше незначителна - тя отново се озова в обстановка да отразява двоен късмет за брейк, като го съобщи по най-лошия вероятен метод с двойна неточност за 3:0.

Пиронкова се затрудняваше да вкарва първия си сервис в идващия гейм, а пък съперничката й се стремеше да е пределно нападателна и посрещаше втория начален удар много във вътрешността в корта. Тази експанзия се отплати под формата на две благоприятни условия за брейк при 15-40, откакто Цвети направи втората си неточност от форхенд в последните няколко минути. Първият брейк-бол бе отразен с хубав бекхенд-уинър по правата (втори в гейма), а вторият - след неточност от бекхенд на Петкович. Двете минаха през две равенства, в едното от които Пиронкова пропусна елементарен смач за довеждане докрай на гейма, а малко по-късно тя отново си заслужи авантаж след следващия шокиращ бекхенд-уинър. За страдание, германката увеличи точността на отиграванията си и след това даже стигна до късмет за пробив, който материализира след преувеличен форхенд на Цвети - 3:1.

Петкович затвърди пробива си и се приближи още повече в резултата при 3:2. След неуспеха в предходния гейм, този път първият сервис на българката работеше по предопределение и тя завоюва на нула за 4:2. Цвети стигна до нов късмет за пробив (двойна неточност на германката), който материализира майсторски с излизане на мрежата и завършващ форхенд по диагонала за 5:2.

За страдание, Пиронкова не можа да завърши сета на собствен сервис и след форхенд-уинър по противоположния диагонал Петкович съумя да върне един от пробивите - 5:3. Елегантна къса, марков бекхенд по диагонала и неточност от бекхенд-слайс на германката направиха по този начин, че да се стигне до троен сетбол - 0-40. Още от първия късмет се възползва Цвети с следващ бекхенд-уинър по правата - 6:3 за 39 минути.
 

ВТОРИ СЕТ

Пиронкова стартира доста решително втория сет. Страхотен нейн сервис затрудни оптимално Петкович и Цвети дръпна в резултата с 15:0. Последва излизане на мрежата на българката и 30:0 в нейна изгода, а малко по-късно тя завоюва и този първи гейм.

Две следващи неточност на Петкович от форхенд в мрежата и двойна неточност сложиха Цвети в позицията за пробив и тя не изпусна опцията да поведе за 2:0.

Още в идващия гейм обаче Андреа върна пробива, макар положителната игра на Пиронкова.

Четвъртият гейм стартира с предимство на Пиронкова, която на два пъти повеждаше в точките, само че съперничката й съумяваше да изравни, а по-късно и да завоюва подаването си, с цел да изравни - 2:2.

Петият гейм мина под диктовката на българката, която оптимално затрудняваше Петкович със сервиса си. След неин форхенд по диагонала Петкович германката изпрати топката в навън и резултатът стана 3:2 за Цвети.

В шестия гейм Пиронкова стигна до точка за пробив, която не пропусна да завоюва и поведе с 4:2, след което затвърди пробива за 5:2.

Изправена пред опцията да загуби мача Петкович се стегна и завоюва сервис-гейма си, макар че Пиронкова крепко я притискаше.

След това Цвети застана на сервис и завоюва безапелационно гейма за 6:3 и крайното 2:0 сета.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР